Csak fűtésre optimalizált klímát érdemes venni

Csak fűtésre optimalizált klímát érdemes venniKlímát elsősorban a nyári időszakra vásárolunk, mert a fűtésre az emberek többségének van már működő megoldása. Ennek ellenére a fűtésre optimalizált klíma jó választás akkor is, ha jelenleg csak hűtésre tervezzük használni, mutatjuk, hogy miért.

Árban ma már nincsenek nagy különbségek a fűtésre is optimalizált eszközök és a nyári klímák között, a kis felárért viszont olyan funkcióval gazdagodunk, ami a hidegebb hónapokban nagyon jól jöhet.

A jelenlegi gázárak mellett érdemes kétszer is meggondolni, hogy érdemes-e elindítani a gázfűtést. Emiatt sokan csak akkor kezdik el használni, amikor már megjött a téli hideg. Viszont az őszi estéken vagy hidegebb napokon is szükség lehet egy kis fűtésre. Ilyen esetben a fűtésre optimalizált klíma nagyon jól el tudja látni ezt a feladatot. Nem csak átmeneti időjárás esetén használható a fűtő klíma, hanem télen is. Emiatt egyre többen vannak, akik a teljes lakás vagy ház fűtését klímával oldják meg.

A fűtésre optimalizált klímák -25-30 fokig alkalmasak fűtésre, és mivel nálunk ilyen hidegek nem szoktak lenni, ezért az egész évben el lehet velük látni a fűtési feladatokat. Érdemes előre gondolkodni, mert a gáz ára várhatóan nem fog csökkenni, így a nyárra felszerelt klímák már akár egy későbbi klímás fűtési rendszer alapjaként is megállják a helyüket. Ha pedig teljesen át szeretnénk állni később klímás fűtésre, csak a többi helyiségbe kell majd fűtő klímát vásárolni.