Állateledel vásárlása online, mire figyeljünk?

Állateledel vásárlása online, mire figyeljünk?A mai világban minden eddiginél könnyebb dolgunk van, ha állateledelt szeretnénk vásárolni, legyen szó haszonállatokról, hobbi állatokról, köszönhetően az online vásárlásnak. Az online állateledel boltoknál azonban fokozottan oda kell figyelni vásárlás előtt.

Megbízható kereskedő

Az interneten számtalan olyan cég árusít állateledeleket, melyek nem megbízhatók. Előre nagyon nehéz ezeket meghatározni, de mindenképpen járjunk utána a kereskedőnek, a webshopnak, mielőtt leadunk egy rendelést.

Érdemes először utánvéttel fizetni, és csak akkor előre kifizetni a csomagot, amikor már teljesen megbízunk az eladóban.

A szállítás költségei

Gyakran egyszerre sok állateledelre van szükségünk, különösen akkor, ha különböző akciók, kedvezmények vannak nagyobb kiszerelések esetén. A futárszolgálatok azonban általában súlyok alapján állapítják meg a szállítási költségeket. Egy több tíz kg-os csomag szállítási költsége akár több ezer forint is lehet. Ne csak az eledelek árait hasonlítsuk tehát össze, hanem az egyes webshopok szállítási költségeit, feltételeit is.

A minőséget meg kell fizetni

A minőségi állateledelek drágábbak, mint az általános termékek, mégis gyakran megéri megvásárolni a drágább eledeleket, ugyanis egészségesebbek, több tápanyagot tartalmaznak. Online vásárlás esetén is úgy kell eljárni, mint személyes állateledel vásárláskor, meg kell nézni az összetevőket.