Tanácsok használt kerékpár vásárlásához

Tanácsok használt kerékpár vásárlásáhozEgy minőségi kerékpár vásárlása nem olcsó mulatság, nem véletlenül keresik egyre többen a használt bicikliket. A használt kerékpárok gyakran sokkal olcsóbbak, mint az új társaik, és a minőségből sem kötelező sokat leadni csak amiatt, mert nem új kerékpárt vásárolsz magadnak.

A váz és a villa legyen jó állapotban

A bicikli váz és villa jelentik a kerékpár gerincét. Ha ezek nincsenek jó állapotban, ha cserélni kell őket, akkor valószínűleg nem éri megvenni az adott használt kerékpárt. Vizsgáld meg tehát mindenképpen a vázat és a villát, repedéseket, töréseket, rozsdát kell keresni rajtuk. Ha ilyeneket látsz, válassz másik bringát.

A kormány se legyen elhanyagolva

A kormány cseréje már egyszerűbb és jóval olcsóbb is, mint pl. egy teljes vázat cserélni, de azért nem hátrány, ha a használt kerékpár kormánya is jó állapotban van. Különösen akkor, ha az ára megközelíti az új kerékpár árát. Emellett a kormány állapotából következtetni lehet arra, hogy mennyire volt az előző tulajdonosnál karbantartva a bicikli. Ha nagy problémákat találsz, gyakran érdemes inkább másik bicikli után nézni.

A kerekek és a gumik

A kerekeket, és főleg a gumikat, viszonylag egyszerű és olcsó cserélni. Ha azonban csak annyi kereted van kerékpárt venni, mint amennyibe a használt bicikli kerülne, akkor olyat válassz, amit azonnal, plusz ráfordítás nélkül használni tudsz. Nézd meg, hogy nem engednek-e le, hogy forgás közben egyenletes forognak-e, hogy nincs-e bennük „8-as” (hogy a tengellyel egy vonalban van-e a kerék pereme).