Kizárólag szakemberrel szereltessünk be klímát

Kizárólag szakemberrel szereltessünk be klímátAz egyre forróbb nyarak elviselésére lassan már csak egy megoldás lesz, mégpedig a klíma. A klíma telepítése a műszaki érzékkel megáldott emberek számára egyszerűnek tűnhet, de mégsem szabad nekiállni, hanem kizárólag szakemberrel szabad klímát szereltetni.

Ennek az egyik oka a törvényi szabályozás, az ugyanis előírás, hogy klímát kizárólag engedéllyel rendelkező szakember telepíthet, mivel veszélyes gázzal kell dolgozni a telepítés során. Ha nem hozzáértő telepíti és emiatt elszökik a gáz, akkor azzal nem csak a környezetet szennyezzük, hanem több tízezer forintos újratöltésre lesz szükség, és ehhez már biztosan szakember is fog kelleni. Ez pedig mindjárt a második oka a szakemberes szerelésnek, a szakszerűség.

Nem elég működőképesre összerakni a rendszert, hanem arra is ügyelni kell, hogy minden jól működjön, különben csak a problémák jönnek majd. Ha nem folyik el rendesen a kondenzvíz, csöpögni fog a klíma. Ha nem jó az összeszerelés, csökken a teljesítmény, emiatt pedig nőhet a fogyasztás.

A szakember általi klíma telepítés a garancia feltétele. Nem elég megvenni a készüléket, ahhoz, hogy később probléma esetén a garanciát érvényesíteni tudjuk, igazolni kell tudni, hogy megfelelő képesítéssel rendelkező szerelő telepítette azt.

A szerelők praktikusságban, használhatóságban is az élen járnak. Már a megfelelő klíma kiválasztásában is tudnak segíteni, és abban is, hogy a helyiséges mely részére érdemes felszerelni a beltéri készüléket a legjobb teljesítményhez.