Népszerűek az érintés nélküli szemműtétek

Népszerűek az érintés nélküli szemműtétekRengeteg olyan ember van, aki azért visel szemüveget látásának javítására, mert nem szereti, nem tudja elviselni a kontaktlencséket, azt, hogy rendszeresen a szeméhez kell érnie mind a kontaktlencsének, mind saját magának. Ezek az emberek gyakran, hasonló okok miatt a lézeres szemműtétektől is ódzkodnak, így nagyon sokáig csak a szemüveg állt rendelkezésükre látásjavítás céljából. Manapság azonban választható már érintés nélküli lézeres szemműtét is.

Egy ilyen kezelés a Sasszem No-Touch kezelés, amely a PRK felszíni kezelés továbbfejlesztett változata, és ténylegesen érintés nélküli látáskorrekciót jelent. Az általános PRK kezelések során a sebészek egy mechanikai eszközzel távolítják el a szaruhártya felső hámrétegét, a No-Touch kezelés során azonban ezt a lépést is a lézer végzi, egy lépésben magával a látáskorrekcióval, így nem kell semmilyen kellemetlenségtől tartani. A lézeres hámeltávolításnak köszönhetően precízebb lesz a hámeltávolítás, valamint gyorsabb lesz mind a kezelés, mind a gyógyulási idő.

Az érintés nélküli kezelés szemenként mindössze 2-3 percet vesz igénybe, és 1-2 nap idegentest érzéssel jár. Dolgozni 4-5 nap után lehetséges, sportolni pedig 7 nap után lehet. Ezek az időszakok rövidebbek, mint a PRK kezelés utáni időszakok, így olyanok is sokan választják a No-Touch kezelést, akiknek nem az érintés nélküliség a fontos, hanem a gyorsabb, kellemesebb felépülés.