Fontos a kesztyűk méretének helyes megválasztása

Fontos a kesztyűk méretének helyes megválasztásaEgy pár kesztyű vásárlása nagyon egyszerűnek tűnhet, azonban sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem megfelelően választják meg a kesztyű méretét, ami később kellemetlenségekhez vezethet. Lássuk, hogyan tudjuk meghatározni a szükséges kesztyű méretet, ha nincs lehetőségünk felpróbálni vásárlás előtt egy kesztyűt.

Először is szükségünk lesz egy centire, amivel könnyedén meg fogjuk tudni határozni a szükséges méreteket.

Két méretre lesz szükségünk, az egyik a kéz körmérete, a másik pedig a kéz hossza. Ha csak egy kézen mérjünk, akkor azon tegyük meg, amelyiket többet használjuk, de a jobb megoldás, ha mindkét kézen elvégezzük a méréseket, és a nagyobb méretekhez rendeljük a kesztyűt.

A körméretet a tenyér legvastagabb részén kell mérni, de figyelni kell arra, hogy a hüvelykujjat ne vegyük bele a mérésbe. A kéz hosszát a tenyér aljától a leghosszabb (általában a középső) ujj végéig kell mérni.

A két adat ismeretében a kereskedőnél megtalálható kesztyű mérettáblázat alapján fogjuk tudni kiválasztani azt a méretet, ami számunkra a legjobb. Olyan webshopból, ahol nem található mérettáblázat, valószínűleg nem érdemes rendelni. Kivéve, ha olyan termékeket árusítanak, melyeket megtalálunk másik kereskedőnél is.