A lézeres szemkezelések lépései

A lézeres szemkezelések lépéseiLátásunk javítását ma már számos különböző módon végezhetjük. A legnépszerűbb megoldások a szemüveg, a kontaktlencse és a lézeres szemkezelések. A szemüveg és a kontaktlencse már nagyon régóta segítenek rengeteg embernek abban, hogy élesen lásson. A látásjavító kezelések újabb megoldásnak számítanak, és nagyobb elhatározásra, odafigyelésre, több pénzre van szükség szemkezelések esetén.

A lézeres szemkezelések lépései

A lézeres szemműtét lépései minden esetben egy alkalmassági vizsgálattal kezdődnek. Az alkalmassági vizsgálat két fontos feladatot tölt be. Először is kiszűri azokat a jelentkezőket, akik valamilyen ok miatt nem alkalmasak a látásjavító kezelések elvégzésére. A másik feladata az alkalmassági vizsgálatnak, hogy feltérképezze a szem állapotát, fénytörési hibáit, és ezek alapján a klinika egy tervet készít a lézeres kezelésre, meghatározza a kezelés várható eredményét. Az alkalmassági vizsgálat 1-2 órát vesz általában igénybe.

A következő lépés a konkrét szemműtét. A kezelés általában 10-15 perc maximum, és teljesen fájdalommentes, köszönhetően a helyi érzéstelenítésnek. Nem kell a klinikára befeküdni sem, a kezelés napján elég érkezni, majd a kezelést követően, egy rövid pihenő után, haza is lehet menni.

A harmadik lépés a kezelést követő teendők. Először is, a szemműtétet követő napon kontroll vizsgálatra kell visszamenni, majd a következő hónapokban még néhány ilyen kontroll vizsgálatra lesz szükség. A szemműtétet egy rövid felépülési idő követi. PRK kezelés esetén ez egy hét általában, a modern kezelések után azonban csak 1-2 nap.